Socialpedagog till åk 7-9, Fröknegårdskolan

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Fröknegårdskolan är en 4-9 skola som genomsyras av hög kompetens, arbetsmoral och glädje för sitt yrke och varandra. Det blir synligt genom att personalen alltid sätter elevernas behov i centrum och gör sitt yttersta för att eleverna ska lyckas. Hos oss har vi ett motto som är att delad glädje är dubbel glädje och delad börda är bara hälften så tung att bära. Med det arbetssättet så hjälps vi åt när det behövs kring elever, situationer etc och delar med oss av vår kompetens.

Våra elever älskar sin skola vilket syns i deras nyfikenhet, engagemang för att vilja lära sig och bemötandet av kamrater och personal.
Citat från elev: "På skolan finns det en stor mångfald av kulturer, etnicitet och härkomst. Det gör att man som utomstående lär sig om människors olikheter och att acceptera alla individer".

Som medarbetare på skolan är du en viktig vuxen i deras utveckling mot målen. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog ingår du i ett team som målmedvetet arbetar för att höja skolans måluppfyllelse med stort fokus på elevens egen utveckling samt att du är en länk till familjen. I ditt jobb har du nära samarbete med övrig personal och med elevhälsoteamet. I din roll är du en kontakt och verkar för goda relationer med vårdnadshavare. Utifrån egen planering och i nära samarbete med mentorer, fritidsledare och specialpedagog arbetar du praktiskt och behovsanpassat med enskild elev och mindre grupp av elever i skolan. I ditt jobb uppmärksammar och stödjer du elevers sociala svårigheter i skolmiljön för att se behov och arbetar aktivt med insatser för en förändring genom förslagsvis motiverande samtal.

Ett socialt, omväxlande jobb med många kontakter med varierande arbetsuppgifter som praktiskt stöd, rådgivning, uppföljning och samtal med vårdnadshavare. I jobbet kan även praktiska aktiviteter ingå som exempelvis idrottsaktivitet och livskunskap. Du kan komma att bistå i kontakten med myndigheter och instanser som socialtjänst, barnhabilitering samt barn- och ungdomspsykiatrin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socialpedagogisk examen på minst kandidatnivå (180hp/120p) eller tvåårig socialpedagogisk utbildning på folkhögskola/yrkeshögskola och som har minst ett års erfarenhet från arbete med barn och unga. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom skola under minst ett år, gärna som socialpedagog. Arbetslivserfarenhet av elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en fördel och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med en mångkulturell målgrupp. Det är meriterande om du även har kunskap om ART - aggression replacement training eller MI - motiverande samtal.

För jobbet behöver du kunna kommunicera väl med olika målgrupper på ett balanserat, lågaffektivt och respektfullt sätt. Vi ser det som meriterande om du haft arbete som inneburit täta kontakter med vårdnadshavare. Du har förmåga att självständigt och i samarbete med andra agera för barns och elevers bästa, vilket du gör med respekt och öppenhet för olika människors livssituation och livsval. Din dokumentationsförmåga är god och du har kännedom om arbete med inkludering samt social delaktighet.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vi erbjuder ett vikariat med tillträde 2024-08-06 och varaktighet läsåret 2024-2025 med möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-04-23
Ansök senast
2024-05-06

Kontaktpersoner

  • Emma Niklasson
    Rektor
    Telefon 044-13 63 62
  • Greger Flykt
    Sveriges lärare
    Telefon 0724- 52 76 34
  • Catarina Torstensson
    Sveriges lärare
    Telefon 0724- 52 76 03

Ansökningsinformation

Referensnummer
BUF-2024-93Ansök här

Övrig information

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 6 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?